Vooruitblik Smerdiek 1 – Hansweertse Boys 1

 

Zaterdag 21 mei wordt speelronde 19 van de competitie afgewerkt. Op “Haestinge” komt dan gedeeld hekkensluiter Hansweertse Boys 1 op bezoek. 

Na vier opeenvolgende nederlagen heeft Smerdiek 1 dus de mogelijkheid om weer punten te gaan pakken.

De wedstrijdbal van Smerdiek 1 – Hansweertse Boys 1 wordt gesponsord door BJC Tools Technische groothandel uit Tholen.

Afgelopen weekend ging Smerdiek voor de vierde wedstrijd op rij de bierenbrug op. SPS won in eigen huis met 3-2. Maar voor de blauw-zwarten waren er verzachtende omstandigheden. Men moest aantreden met een gehavend elftal door blessureleed van diverse spelers, zoals topscorer Sander van ’t Hof. Desondanks hield Smerdiek lange tijd stand. Pas in de slotfase moest het capituleren, omdat SPS in de slotminuten nog tweemaal scoorde.

Komend weekend kan Smerdiek zich herpakken tegen zwakke broeder Hansweertse Boys. Met slechts vijf punten is Hanswest, samen met Stavenisse, hekkensluiter. Ook het aantal van 90 tegentreffers valt op. Smerdiek is derhalve aan zijn stand verplicht om drie punten in de wacht te slepen.

Bij winst handhaaft Smerdiek zich voorlopig in het linkerrijtje, bij puntverlies bestaat de mogelijkheid dat het zelfs afzakt naar de rechterkant van de ranglijst.

Omdat Hansweertse Boys in 2014 is overgestapt van de zondag naar de zaterdag, is er nog geen lange historie tussen beide ploegen. Vier keer eerder ontmoetten ze elkaar voor de competitie in Sint-Maartensdijk. Alle ontmoetingen werden door Smerdiek gewonnen met ruime cijfers.

12-3-2016 4–1 Andreas Vroegop, Sander Vroegop, Levi Lindhout, Luc van Riet
24-9-2016 5–1 Sander Vroegop 3x, Marco Wagner, Shane Cogels
30-9-2017 7–3 Sander Vroegop 3x, Dennis Moerland 2x, Niels Lindhout, Shane Cogels
28-9-2019 5–0 Dennis Moerland, Julien Vermeulen, Jan van Damme, Shane Cogels, Thijs van Zanten