Wedstrijd verslag Smerdiek JO7-1 – Smerdiek JO7-2

Om half zeven barstte voor een bescheiden publiek de broeder (en zuster) strijd tussen JO7-1 en JO7-2 van Smerdiek los. JO7-1 startte sterk en in de eerste minuten kwam Julian bijna tot scoren. Een klein ogenblik later was het Daan die de score opende en JO7-1 op een voorsprong van 1-0 bracht. JO7-2 werd zeker niet als de underdog gezien voor dit duel en ging meteen op zoek naar een tegentreffer. Quinten voorkwam enkele malen dat dit slaagde. Vanuit een tegenaanval schoot Deylano vervolgens helaas net naast. Toen leverde de bekende goalgetter van JO7-2, Eky, de gelijkmaker. Vervolgens kwam JO7-2 op dreef. Daniël zorgde voor 1-2, Jerrico voor 1-3 en korte tijd later via een prachtige lobbal voor de 1-4. Er leek geen houden meer aan, wat JO7-1 ook probeerde. De verdediging van de JO7-1 had het zichtbaar zwaar. Onder andere Binck, Quinten, Ruben en Daan trachten het Blauw-Zwarte fort gesloten te houden, maar helaas zonder duurzaam succes.

De ene na de andere aanval werd door JO7-2 ingezet én slaagde. Eky tekende voor 1-5 en Jerrico voor 1-6. Toen was het volgens Daan wel even genoeg geweest. Via een fraaie aanval zorgde hij voor een tegentreffer en bepaalde de stand op 2-6. Vervolgens miste Deylano helaas uit een prachtige counter een mooie kans. De enige dame op het veld, Kim, tekende kort hierna voor de 2-7 en Jerrico maakte nipt voor de rust zijn hattrick compleet. Met een stand van 2-8 ging het voltallige Blauw-Zwarte legertje (waarvan JO7-2 voor de gelegenheid in oranje hestjes) aan de limonade.

Het was niet onredelijk te denken dat JO7-2 het sterke momentum voort zou zetten. Juist daarom was het verrassend te zien dat JO7-1 zo sterk uit de startblokken schoot in de tweede helft. Nu was het de achterhoede van de JO7-2 die onder druk stond. Noah, Kim en Jamie trachten op dat moment de aanvallen van de JO7-1 te breken. Julian bracht de achterstand terug tot vijf doelpunten door de 3-8 binnen te werken en kort hierna was het Daan die zijn derde treffer binnenschoot en de score op 4-8 bracht. Dat gaf JO7-1 de moed om te denken dat de zaak nog zeker niet verloren was. Via een prachtige treffer van Eky wist JO7-2 de voorsprong echter weer te verruimen tot vijf doelpunten (4-9). Daan bracht vervolgens de achterstand weer terug tot vier doelpunten en werkte de 5-9 binnen. Vervolgens golfde het spel enige tijd op en neer zonder dat het tot treffers kwam. In die fase miste Jamie voor JO7-2 nog een tweetal fraaie kansen en voorkwamen Quinten en Ruben nog groter leed voor ‘de thuisploeg in dit duel’. Daan bepaalde met zijn vijfde treffer van de wedstrijd de eindscore van dit onderlinge duel op 6-9.