Wedstrijdverslag DBGC JO8 – SMD JO8-1

Met links en rechts nog slapers in de ogen arriveerde de Blauw-Zwarte colonne vroeg in Oude-Tonge. Blauw-Wit tegen Blauw-Zwart was voor de scheids (begrijpelijkerwijs) iets te moeilijk te onderscheiden. De thuisploeg speelde met hesjes. Smerdiek ging er na de aftrap als de brandweer vandoor.

De toeschouwer had nog maar met de ogen geknipperd of het stond al 0-1 voor de bezoekende ploeg. Ferry scoorde op de voor hem zo typische wijze een prachtige openingstreffer. De supporters van Blauw-Zwart hadden de indruk dat hier weer een mooie eindscore in de maak was. Die openingsminuten bleken echter niet de toon van de wedstrijd te bepalen. DBGC leek niet aangedaan door de snelle treffer en kwam behoorlijk goed in het spel. Het duurde niet lang of keeper Daan moest voorkomen dat de thuisploeg een gelijkmaker maakte. Het spel golfde behoorlijk op en neer en zowel Deylano als Julian kwamen in scoringspositie. Beiden wisten helaas hun kans niet te verzilveren. Bij de strijd op het middenveld kruisten Ruben, Ferry, Julian en Rens zwaar de degens met de thuisploeg. DBGC volgde met een aansluitingstreffer (1-1). Aan Smerdiekse zijde wisten Julian en Jamie vervolgens een mooie aanval te creëren. Het lukte ze niet de kroon op de geleverde inspanningen te zetten. Uit de counter kwam DBGC een aantal malen gevaarlijk uit de hoek. Daan voorkwam kort na elkaar tot tweemaal toe dat de thuisploeg op voorsprong kwam. Op slag van rust miste Ferry een kans om Smerdiek op voorsprong te brengen.

Na de rust opende Smerdiek sterk de tweede helft. Nadat Jamie nipt naast schoot, was het Deylano die op fraaie wijze Smerdiek op 1-2 bracht. DBGC toonde wederom goed veerkracht. De druk op de Smerdiekse defensie was zwaar. Onder meer Rens, Quinten en zeker ook Daan voorkwamen dat de thuisploeg de score gelijktrok. DBGC speelde met moed en overgave, maar Smerdiek loerde op een counter.
De tweede treffer van Deylano ‘s voet (1-3) had een einde moeten maken aan de ambities van de thuisploeg voor deze wedstrijd.
Het bleek echter te vroeg om de Blauw-Zwarte victorie te kraaien. In plaats van de moed op te geven en de hoofdjes te laten hangen, herpakte DBGC zich. De organisatie van Smerdiek was op dat moment helaas bij vlagen behoorlijk zoek. Toen DBGC de tweede treffer maakte (2-3), was de thuisploeg inmiddels de bovenliggende partij. Dé gelijkmaker hing in de lucht en volgde uiteindelijk ook (3-3). In plaats van de wedstrijd uit te spelen, was Smerdiek inmiddels in de positie beland dat een gelijkspel al beter leek dan verlies. Dat leek tien minuten daarvoor nog geen waarschijnlijk scenario. Daan verrichtte in de slotfase nog zeer goed keepwerk en voorkwam dat Smerdiek met lege handen terug over de dam moest.

Eindstand: 3-3