Wedstrijdverslag Halsteren JO8-2 – Smerdiek JO8-1

Op een zonovergoten veld begon thuisploeg Halsteren sterk aan dit bekerduel. Al in de openingsminuut ging een bal van Halsteren maar net naast. Kort hierna voorkwam keeper Binck een openingstreffer van de thuisploeg.

Smerdiek ging in de openingsfase soms slordig met balbezit om en wist een aantal mooie kansen helaas niet te verzilveren. De Blauwzwarte voorhoede wist zeker wel een vuist te maken, maar liet het na om op het beslissende moment de trekker op de juiste wijze over te halen. Door een verdedigingsfout achterin kwam Halsteren op voorsprong (1-0). Zoals gezegd creëerde Smerdiek zeker kansen. Het leek echter even of Smerdiek geen beter idee had dan de bal recht op de keeper af te vuren, wellicht in de hoop om deze inclusief keeper de goal in te werken. De Brabantse keeper stond echter op beide benen en dit scenario kon beter richting prullenbak. Vaak winnen de aanhouders en ook deze keer ging dit gezegde op – Smerdiek bleef op de poort beuken en Ferry werkte op fraaie wijze de 1-1 binnen. Dat was voor Geel-Zwart het teken om de slapers definitief uit de ogen te wrijven. In korte tijd kwam Halsteren tot een paar fraaie kansen, waarbij een bal hard overging en de paal moest voorkomen dat de thuisploeg weer op voorsprong kwam. Rens, Quinten, Ruben en Binck hadden er de handen soms behoorlijk vol aan. Het spel golfde behoorlijk op en neer en meer dan eens kwam ook Smerdiek sterk voor de goal van Halsteren. Zo was er een mooie ‘1-2’ van Ferry op Julian en een mooi schot van Jamie. Het defensiehuis van Halsteren hield behoorlijk lang stand tegen de aanvalsgolven van Ferry, Deylano, Jamie en Julian, maar na een partijtje ‘hutse-kluts’ was het toch weer Ferry die de bal in het net schoot. Zijn tweede van de wedstrijd bracht de stand op 1-2. Met die stand gingen de spelers ook even aan de limonade. Lekker gewoon buiten op het veld, want het weer was prima.

Kort na de rust wees de scheids, na behoorlijk zwaar gebruik van de handrem door een speler van Halsteren, een vrije trap toe aan Smerdiek. Daar wist Jamie wel raad mee. Een prachtig doelpunt van zijn voet bracht de Smerdiek een voorsprong van twee goals (1-3).
Waar een andere ploeg wellicht toen de spreekwoordelijke handdoek zou gooien, stak Halsteren nog even een extra tandje bij. Halsteren ging vol in de aanval en dankzij een aantal zeer fraaie reddingen van Binck behield Smerdiek de zwaarbevochten voorsprong. Wie veel riskeert, loopt het risico tegen een tegentreffer aan te lopen. Dat bleek uiteindelijk ook het lot van de thuisploeg. Nadat eerst Daan nog op de paal schoot, was het Ferry die de hattrick-kroon opzette en zijn derde binnenschoot (1-4). Smerdiek parkeerde niet de bus op de ’16 maar ging op zoek naar meer. Meer kwam er uiteindelijk ook, maar niet voordat Halsteren nog de 2-4 maakte. Korte tijd rook Halsteren nog meer bloed. Binck keepte echter een zeer goede wedstrijd. Zijn uitstekende reddingswerk, de harde kern van de Blauwzwarte defensief alsook de doelpaal voorkwamen dat de thuisploeg nog echt kans maakte om te werken naar een aansluiting. De eindstand van 2-5 werd bepaald door een fraaie treffer van Jamie. Smerdiek bekert verder!

Eindstand: 2-5.