Wedstrijdverslag Halsteren JO9-5 – Smerdiek JO9-1

Na de uitnederlaag van Halsteren ging Smerdiek vandaag op bezoek in West-Brabant. Het was lastig om een parkeerplek te vinden op de drukbezochte club, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was prima weer en na een goede warming up begon Smerdiek wederom sterk aan de wedstrijd.

Driemaal bleek ook scheepsrecht voor Ferry, want na twee gemiste kansen vond hij in de openingsminuten toch vrij snel het net (0-1). Met vlagen leek de wedstrijd (afgezien van het andere landschap) een kopie van vorige week zaterdag. Volgens de filosoof Heraclitus kan weliswaar niemand tweemaal in dezelfde rivier stappen, maar voor Halsteren moet die blauw-zwarte maalstroom toch wel erg bekend hebben aangevoeld. Ferry legde eenvoudig de 0-2 en 0-3 binnen en dat bleek nog maar het begin. Uiteindelijk zou onze spits er niet minder dan 13 achter zijn naam zetten. De opstelling was vrij eenvoudig vandaag. Het middenveld was er feitelijk nagenoeg niet – Rens en Binck waren de sluitposten van de Smerdiekse begroting. Halsteren kwam nooit écht in de wedstrijd en de aanvalsgreep van Smerdiek was feitelijk de gehele wedstrijd overweldigend. Deylano werkte fraai de 0-4 binnen en de 0-5 kwam voor rekening van Noah. De kleine mannen van Halsteren kwamen er vervolgens via een counter toch nog een paar keer verrassend uit, maar Binck voorkwam een tegentreffer. Een mooie aanval, ingeleid door een prachtige pass van Ferry, kon helaas door Deylano niet worden bekroond met een doelpunt. De lat voorkwam een prachtige treffer. De blauw-zwarte aanvalstrein denderde echter onverminderd voort, met Ferry als hoofdmachinist. De 0-6, 0-7 en 0-8 kwamen allemaal voor zijn rekening. Ruben tekende voor de 0-9 en de 0-10 kwam wederom van Ferry’s voet.

De tweede helft begon voortvarend en Ferry (0-11) zong vrolijk het liedje verder waar hij aan het einde van de eerst helft mee was gestopt. Toch zwakte het sterke momentum van Smerdiek daarna iets af. Er volgde een fraaie redding van de keeper van Halsteren en daarna ging een hard schot van Ruben net naast. Halsteren speelde de tweede helft het grootste deel van de tijd met een mannetje meer om de uitdaging iets groter te maken. Maar Smerdiek wende toch nog redelijk snel aan die extra prikkel. Goalgetter Ferry werkte de 0-12 binnen en de 0-13 was voor Ruben. Het spel golfde bij vlagen toch een beetje op en neer en Halsteren kwam zowaar dichtbij het doel van Smerdiek. Tot scoren kwam de thuisploeg echter (nog) niet. Met Noah, Deylano, Jerrico en Ferry voorin bleef Smerdiek de thuisploeg toch volledig de wil opleggen. Ferry scoorde de 0-14, 0-15 en 0-16. Toen volgde terecht loon naar hard werk voor de thuisploeg. De eretreffer hing al een tijdje in de lucht én volgde ook (1-16). De laatste minuten speelde Halsteren met acht man en Smerdiek met zeven. Het was dus vrij druk, ook in de voorhoede voor Smerdiek. De wapenfeiten van de laatste minuten: Halsteren schoot nog een keer op de lat en Ferry legde de 1-17 binnen. Halsteren was in een week tijd een ervaring rijker en een illusie armer. Over twee wedstrijden kreeg het 36 doelpunten voor de kiezen, maar mochten er gelukkig toch ook eentje opschrijven voor de eigen ploeg.

Eindstand: 1-17