Wedstrijdverslag Kloetinge JO8 – Smerdiek JO8-1

Groen-Wit tegen Blauw-Zwart begon vroeg. Voor de verslaggever van dienst blijkbaar iets te vroeg. Terwijl de laatste man van Smerdiek nog een shirtje kreeg aangereikt, was Kloetinge al druk aan het zetten.

Onze vaste keeper was niet van de partij, maar gelegenheidskeeper Daan keepte een voortreffelijke wedstrijd. Aan werk geen gebrek voor Daan. Kloetinge schoot in de eerste minuten al een keer hard naast en een andere doelkans werd succesvol door Daan gestopt. Smerdiek was in de openingsminuten niet de bovenliggende partij. Maar, zoals vaak in het voetbal, hij die verzuimt te scoren laat ruimte voor de tegenpartij. Dat was ook het lot dat Kloetinge uiteindelijk was toebedeeld. Een mooie uitbraak van Smerdiek werd door Julian verzilverd en bracht Smerdiek op 0-1. Vervolgens golfde het spel behoorlijk op en neer, maar wisten beide partijen niet tot scoren te komen. De druk op de achterhoede van Smerdiek was met vlagen behoorlijk zwaar. Rens en Ruben hadden er soms de handen behoorlijk vol aan. Toch liet het middenveld zich ook in de omschakelingen niet onbetuigd en verdedigden goed mee. Spits Ferry kreeg nog een aantal kansen, maar nadat een bal eerst naast ging, vloog een tweede bal hard voorlangs. Er deed zich ook nog een onfortuinlijke botsing voor tussen Deylano en een speler van Kloetinge waarbij de hoofden tegen elkaar kwamen. Pijnlijk voor beide spelers, maar gelukkig konden beiden wel doorspelen. Maar goed ook, want Smerdiek had helaas geen wisselspeler tot zijn beschikking. Met een 0-1 voorsprong was het rust en tijd om even op te warmen.

Onder een strak blauwe hemel, waarin twee luchtballonnen voorbij voeren, begon Kloetinge sterk aan het tweede hoofdstuk. Een gelijkmaker hing in de lucht en volgde ook. Dat was loon naar werk te noemen voor Kloetinge. Smerdiek rechtte de rug. Het was vanaf de start al duidelijk geweest dat dit geen walk-over ging worden. Smerdiek trachtte tot kansen te komen, met name door scherp op de counter te loeren. De druk op de verdediging van Smerdiek was groot en Daan had de handen meer dan vol. Kloetinge rammelde een behoorlijk aantal keer op de poort zonder succes, maar de aanhouder wint meestal. Kloetinge kwam op voorsprong (2-1). Even had er de schijn van dat Kloetinge uit zou gaan lopen. Een ware wereldredding door Daan voorkwam erger. De voorhoede van Smerdiek gaf zich niet gewonnen en hield hoop. Niet tevergeefs. Na een prachtige ‘1-2’ met Julian schoot Ferry fraai de gelijkmaker binnen. Toen was het de beurt aan Kloetinge om veerkracht te tonen. Die veerkracht bleek even beperkt te zijn. Smerdiek drukte door en Ferry legde ook de 2-3 binnen. ‘Uitspelen van de wedstrijd‘ was toen het devies voor Smerdiek. Het leek voor Kloetinge gespeeld te zijn en de hoop op een gelijkmaker leek bij de thuisploeg als een nachtkaars uit te gaan. Een opmerkelijk besluit van de scheids bleek Kloetinge echter nog een laatste strohalm te bieden. Nadat een speler van Kloetinge een hard schot in de maag kreeg en begrijpelijkerwijs ging liggen, kwam de scheids tot het besluit een vrije trap te geven aan de thuisploeg. Beide teams rekenden (terecht) op een scheidsrechtersbal, maar Kloetinge maakt dankbaar gebruik van dit presentje. Zeker op een meter of zes van de goal was de kans op scoren behoorlijk groot, maar het moet gezegd zijn dat de speler van Kloetinge hem fraai binnenwerkte. De trainer tekende nog bezwaar aan, maar de scheids had hier geen oren naar. 

Eindstand: 3-3