Wedstrijdverslag NVS JO7 – Smerdiek JO7-1

Blauw-Wit tegen Blauw Zwart met een mooi zonnetje erbij. Smerdiek begon goed aan de wedstrijd en Daan drong in de eerste minuten al meteen aan op een openingstreffer.
Enkele minuten later bracht Binck de score op 0-1.  In de zoektocht naar een tweede treffer vond Julian helaas net niet het net. De thuisploeg begon op dat moment ook meer op stoom te raken. NVS schoot in korte tijd tweemaal net langs de goal. Quinten en Rens waren het hart van de verdediging in deze fase en verhinderden verschillende kansen van NVS. Helaas wist NVS uit een standaardsituatie te scoren. Na het nemen van een hoekschop kwam een aanvaller goed voor zijn mannetje en tikte de 1-1 binnen. In het op en neer golvende spel wisten Julian en Deylano enkele mooie kansen helaas niet te verzilveren. NVS brak vervolgens goed uit en de thuisploeg kwam op een 2-1 voorsprong. Er volgde kort hierna een korte time-out waarin de coaches onze kleine mannen aanmoedigden om meer scherpte te tonen.

Na de korte break was Smerdiek sterk aan de bal. Julian en Binck zetten druk op de achterhoede van Blauw-Wit en Rens en Quinten zorgden ervoor dat de Blauw-Zwarte poort gesloten bleef. Julian schoot net naast. Na een wissel was het Deylano die de stand terugbracht tot een gelijkspel (2-2). Deylano was vervolgens goed op dreef en enkele minuten later voorkwam de paal helaas dat een goed schot van zijn kant de bezoekende ploeg op voorsprong bracht. Smerdiek voetbalde in deze fase met veel mannetjes voor de bal. NVS zag vervolgens zijn kans schoon om vanuit een scherpe counter de thuisploeg terug op voorsprongen te brengen (3-2). NVS was in deze minuten de bovenliggende partij en bracht de stand op 4-2.
Deylano bracht de achterstand vervolgens met een fraai goal terug tot één doelpunt (4-3).  NVS wilde de punten zeker op Nieuw-Vossemeer houden. Het was wederom door een behendige counteraanval dat men wist te scoren en de voorsprong weer tot twee punten vergrootte. Wederom toonde Smerdiek uitstekende veerkracht. Ditmaal was het Binck die scoorde en de stand op 5-4 bracht.

In de slotfase van de wedstrijd was de druk op de Blauw-Zwarte verdediging erg groot. Diverse malen moest Quinten groter leed voorkomen. Een verwoestend schot vanaf eigen helft van zijn voet miste helaas net het doel aan de andere zijde. Smerdiek wist zich enkele malen vrij te vechten van onder de druk van Blauw-Wit en Julian bracht de achterstand terug tot slecht één punt. Hoewel Smerdiek zeker een gelijkspel had verdiend, mocht het helaas niet zo zijn. Via een wonderlijke kluts bepaalde NVS de eindstand op 7-5.