Wedstrijdverslag NVS JO8 – Smerdiek JO8-1 (24-11-2018)

De Blauw-Zwarte colonne reisde vandaag af naar het nabij gelegen Nieuw-Vossemeer.

De Nieuw Vossemeerse Sportvereniging, gehuld in Blauw-Wit, begon moeizaam aan de wedstrijd. Een diepe bal op Julian leidde meteen tot een gevaarlijke situatie. Helaas wist Julian de 0-1 niet op zijn naam te schrijven. Vervolgens moest de paal voorkomen dat Quinten wel de openingstreffer binnenwerkte. Smerdiek bleef echter levensgevaarlijk voor NVS. Deylano was wel trefzeker en bracht de bezoekende ploeg op een 0-1 voorsprong. NVS was echter niet van plan roemloos ten onder te gaan. Het Blauw-Witte front rukte goed op, maar Binck voorkwam een aansluitingstreffer voor NVS. Quinten en Rens waren het hart van de verdediging en zaten niet zonder werk. In de counter was het Ferry die op fraaie wijze de 0-2 binnentikte. Vrij snel daarna kwam Smerdiek door een treffer van Daan op een voorsprong van 0-3. Wellicht leek het toen een gelopen race, maar niets bleek minder waar. NVS drong een paar keer goed aan en kwam terecht terug tot 1-3. 

Hoewel NVS zeker gevaarlijke situaties creëerde in de eerste helft, was Smerdiek de sterkere partij. Er gingen echter wel wat kansen verloren. Ruben, Daan, Julian, Deylano en Ferry creëerden behoorlijk wat, maar werden evenzo vaak helaas ook niet beloond. Zo wist Deylano na een fraaie assist van Ferry net niet te scoren en schoot enkele momenten later de leverancier van de assist zelf hard naast. Toen was het de beurt aan Deylano om het voorbereidingswerk te leveren voor een volgende treffer. Goed en gedegen leverde Deylano de bal af bij Ferry. Onze goalgetter schreef het vierde doelpunt voor Smerdiek op zijn. NVS kwam er vervolgens nog een paar keer goed voor, maar Binck hield goed stand. Nadat Daan helaas net niet de 5e voor Smerdiek binnenwerkte, gingen de jongens met een ruststand van 1-4 even naar binnen. Tijd om even op te warmen!

De tweede helft had een wat ander gezicht. Voorzien van een beetje warmte bij de kachel en een bemoedigend woord van de trainer, begon NVS vol goede moed aan het Tweede Bedrijf. In de openingsminuten schoot Ferry nog nipt naar de goal, maar moest onze keeper ook twee keer behoorlijk aan de bak. Aan de overzijde keepte de man bij NVS overigens ook een prima duel, ondanks de einduitslag. Een sterker NVS hield behoorlijk lang stand. Uiteindelijk moesten ze toch hun meerdere nog een keer erkennen toen Ferry de 1-5 op zijn naam schreef. Dat was meteen ook de einduitslag van de wedstrijd. Wederom een prima uitslag voor Smerdiek, dat ongeslagen blijft. NVS was echter een zeer waardige tegenstander en wist het Smerdiek soms behoorlijk lastig te maken.

Eindstand: 1-5