Wedstrijdverslag NVS JO9 – Smerdiek JO9-1

Er hing een behoorlijke waterkou in de lucht bij aanvang van dit duel op Brabantse bodem. Smerdiek begon goed aan de wedstrijd en kort na de aftrap drong blauw-zwart al tot diep in de NVS-defensie door. Een schot van Ruben miste maar net de goal. Na een kort ogenblik volgde de openingstreffer van de wedstrijd. Ferry zette Smerdiek op een 0-1 voorsprong. Blauw-wit (NVS) was echter niet van plan zich zomaar te laten rollen voor het thuispubliek. Door een uitstekende redding van Hugo kon maar net voorkomen worden dat NVS de gelijkmaker binnentikte.

Smerdiek domineerde echter wel met een behoorlijk hoog ritme tijdens de eerste helft. Nadat Deylano de bal op de paal schoot, tekende Ferry vervolgens ook voor de 0-2. De doelpaal stond goed waar ie stond voor Smerdiek en voorkwam dat NVS een tegentreffer binnenwerkte. Rens had er op dat moment bij vlagen de handen vol aan achterin. Kort hierna was NVS wél trefzeker en bracht de achterstand terug tot één doelpunt (1-2). Het hinderde Ferry niet om vrolijk voort te gaan op de weg richting hattrick. Deze liet niet lang op zich wachten en nog ruimschoots voor het rustsignaal klonk, lag nr. drie van onze goalgetter al in het mandje (1-3). Toch lieten ook de andere aanvallers van Smerdiek zich niet onbetuigd. De 1-4 kwam voor rekening van Ruben en Deylano tekende voor de 1-5.

Na een schot van Deylano dat maar net doel miste en wederom een goede interventie door Hugo, ging Smerdiek vrolijk voort op het overwinningspad. Ferry’s vierde doelpunt bracht de stand op 1-6. Het laatste doelpunt van Smerdiekse zijde kwam van Noahs voet (1-7). De slotstand van de wedstrijd werd echter bepaald door een treffer van NVS (2-7). Loon naar werk, want NVS leverde prima strijd in dit duel. Met weer een overwinning in de achterzak reed de blauw-zwarte colonne terug de brug over. Op weg naar de chocomel en de warme kachel.

Eindstand: 2-7