Wedstrijdverslag Smerdiek JO10-1 – MOC’17 JO10-3

Blauw-Zwart tegen Blauw-Wit is een mooi affiche. Onder een fraaie nazomerzon begon Smerdiek sterk aan het duel en zette vanaf de aftrap goed druk op MOC. Nadat Ferry en Deylano beiden een kans niet wisten te verzilveren, was het snel hierna wel raak. Ferry’s treffer bracht Smerdiek op een 1-0 voorsprong. Na enkele minuten wist Noah de voorsprong voor Smerdiek uit te breiden tot 2-0. De thuisploeg zat vanaf de eerste minuut stevig in het zadel en MOC leek meer een toeschouwer dan een geduchte tegenstander. Dat beeld zou echter nog veranderen. Dit waren de minuten waarin Smerdiek domineerde.

Het ene na het andere schot werd gelost op de goal van MOC. De keeper van MOC wist diverse keren een treffer te voorkomen. Maar ook hij kon geen wonderen verrichten. Ferry tekende zowel voor de 3-0 alsook de 4-0 en daarmee zat de hattrick voor onze spits als vroeg in de tas. Via een fraaie assist van Ferry wist Noah netjes de 5-0 binnen te werken. Aan de andere kant van het veld kon Binck ondertussen voor de goal een radslag uitvoeren. Geen vuiltje aan de blauw-zwarte lucht, het zou weer een ruime overwinning voor Smerdiek worden.

Het is echter nooit goed om té vroeg victorie te kraaien. Kort nadat Ferry nog vrolijk zijn handtekening zette onder de 6-0, stond er opeens 6-1 op het scorebord. Als een duiveltje-uit-een-doosje stond er opeens een aanvaller oog in oog met Binck. De aanvaller was trefzeker en de eretreffer was in ieder geval binnen voor MOC. Smerdiek leek niet zwaar aangedaan door het verhaal en ging op zoek naar een nieuwe treffer. De keeper van MOC wist zijn goal niet bepaald schoon te houden, maar voorkwam ook ditmaal weer met succes groter leed. Een goed schot van Deylano werd gestopt door de grote man tussen de palen. Nadat eerst nog Rens en Hugo zwaar aan de noodtrem trokken om een tweede treffer van de bezoekers te voorkomen, was het kort hierna weer raak. MOC bracht de achterstand terug tot 6-2. Tijd voor Smerdiek om de rug te rechten. Via een pareltje van een pass van Ferry wist Deylano heel netjes de 7-2 binnen te leggen. MOC was erop gebrand om de achterstand niet verder op te laten lopen. De achterhoede, met name bestaande uit Rens, Ruben en (middenvelder) Hugo, hadden het met momenten écht zwaar. Op slag van rust bracht MOC de achterstand terug tot 7-3.

Na de rust schoot MOC sterk uit de startblokken. De lat voorkwam maar net dat de bezoekers tot scoren kwam. Een fraaie treffer van Deylano (8-3) zorgde voor een voorsprong van vijf doelpunten voor de thuisploeg. MOC was nog altijd niet knock-out en bleef strijd leveren. De bezoekers uit het Krabbegat brachten verdiend de achterstand terug tot 8-4. Enige tijd golfde het spel vervolgens op en neer. Binck verhinderde dat MOC de achterstand kon verkleinen en een bal van Ferry ging hard via de lat over. Blauw-zwart luidde op dit moment het slotoffensief in. Als alle radartjes in het uurwerk soepel lopen, is er maar weinig dat een happy hour van dit Smerdiek kan stoppen. Smerdiek loste het ene na het andere schot op goal. Deylano tekende voor de 9-4, voorstopper (en soms ook laatste man) Rens voor de 10-4 en Ferry voor de 11-4. Geen voet in de buurt van de rem, maar alleen maar plankgas vanaf hier. Via een mooie assist van Ferry was Deylano trefzeker en werkte de 12-4 binnen. Noah nam een korte corner op Ferry en deze schoot hard de 13-4 binnen. Nog eenmaal stak MOC nog even het hoofd boven water en ging een schot voorlangs. De laatste en ijdele hoop kwam als een zucht uit de ploeg, maar MOC ging eervol ten onder. Een jammerlijke uittrap van MOC’s keeper belandde direct bij Ferry in de voeten. Die aarzelde niet. Een snoeiharde poeier scheerde langs de doelman tegen het net (14-4). Rens’ treffer was de 15e (15-4) van Smerdiekse zijde en topschutter Ferry’s achtste treffer van de wedstrijd bracht de eindstand op 16-4.

Met een illusie armer en een ervaring rijker kon MOC terug de brug over. Zij wisten: Blauw-zwart zullen ze vrezen op het voetbalterrein. En zo is het.