Wedstrijdverslag Smerdiek JO10-1 – Roosendaal JO10-3

Aan het begin van de Indian Summer troffen Smerdiek en Roosendaal elkaar onder een mooi zonnetje. Jamie en Daan versterkten ons ‘elftal’ voor de gelegenheid. Smerdiek begon goed aan de wedstrijd en zette meteen al vanaf de aftrap goed druk op de bal. Tijdens de openingsminuten werd de ene na de andere kans gecreëerd, maar niet verzilverd. Zo schoot Jamie helaas nipt over en wist Ferry net iets te weinig kracht in een schot te leggen. Maar wie zeker niet onvermeld mag blijven, was de dame onder de lat bij Roosendaal. Een ware topkeeper, die meer dan eens voorkwam dat Smerdiek de openingstreffer maakte.

Mooi combinatievoetbal door ‘Blauw-Zwart’ sneed keer op keer diep in de defensie van de Brabantse club, maar een doelpunt bleef dus uit. En zoals een eenvoudige voetbalwet luidt: ‘als je zelf je kansen niet verzilvert, zal de tegenstander het wel doen.’ Zo geschiedde. Roosendaal kwam, geheel onverdiend op basis van het wedstrijdbeeld tot dan toe, op een 0-1 voorsprong.

Dat bleek de wake-up call voor Smerdiek. Het duurde niet lang voor de aansluitingstreffer volgde. Jamie werkte netjes de bal binnen en bracht de stand op 1-1. Kort hierna volgde een goed schot door spits Ferry. De keeper van Roosendaal liet nogmaals zien dat deze dame haar mannetje stond en voorkwam een treffer. Het bleek voor Roosendaal toch uitstel van executie. Hugo (2-1) bracht met een verwoestend schot een einde aan de Brabantse illusie: er gingen deze morgen geen drie punten mee de brug over. Een prachttreffer van onze middenvelder, nadat een schot van Jamie eerst nog kon worden afgewend door de keeper. Toen was het spel op de wagen. De aanvalsgolven van Smerdiek bleven maar tegen de Roosendaalse haven beuken. Ferry tekende in korte tijd zowel voor de 3-1 alsook de 4-1.

Na de rust bleek dat Roosendaal toch alle moed bijeen had geraapt om er nog een keer goed tegenaan te willen gaan. Daan keepte echter een prima wedstrijd en voorkwam dat de bal het net vond. Ruben speelde als laatste man ook een prima duel en leverde ook in deze fase een goede bijdrage. Vanuit de counter volgde, na enig gerommel voor de goal van Roosendaal, nog een hard schot van voorstopper Rens. De bal ging naast. Vervolgens volgden er verschillende kansen voor Jamie en Deylano, maar helaas zonder resultaat. Een halve kans voor Noah vond helaas ook geen voltreffer. Weer wist Roosendaal de rug te rechten en bracht de achterstand terug tot 4-2! Ferry nam toen het voortouw in de voorhoede om de kers op de Smerdiekse taart te zetten. Nadat eerst nog de lat moest verhinderen dat onze spits de slottreffer maakte, was het vervolgens nog tweemaal de keeper die voorkwam dat de bal het net vond. Maar vaak is het inderdaad de aanhouder die wint. Ook in dit geval. Ferry scoorde de 5-2 en bepaalde zo de eindstand van de wedstrijd.