Wedstrijdverslag Smerdiek JO8-1 – BSC JO8-2 (beker)

Onder een mooi zonnetje begon BSC sterk aan dit bekerduel waarin een finaleplek te verdienen viel. Binck moest in de openingsminuut al meteen vol aan de bak. Het verdedigingsduo Rens | Quinten kreeg het direct zwaar voor de kiezen. Smerdiek had het in de openingsfase heel lastig en BSC creëerde kans op kans.

Hoewel BSC de eerste minuten slordig met de kansen omging, was het logisch dat de bezoekers voorkwamen (0-1). Vervolgens verhinderde de paal dat BSC de voorsprong kon uitbouwen. Smerdiek was even aangedaan, maar wist zich langzaam te herpakken. Een schot vanuit de achterhoede door Rens gelanceerd ging maar net naast. Smerdiek had op dit moment meer balbezit. De voorhoede, bestaande uit Ferry | Jamie | Julian, klopte behoorlijk op de BSC-poort. De keeper van BSC voorkwam eerst nog de gelijkmaker, maar even later maakte Ferry toch de aansluitingstreffer (1-1). Een fase van gelijkwaardige strijders brak aan en zowel BSC als Smerdiek creëerden kansen. Daan speelde als mid-mid een belangrijke rol in deze fase en schuwde aan beide fronten het werk niet. Vooral het duo Ferry | Jamie wist behoorlijk druk te zetten op BSC’s defensie, terwijl in fases waarin BSC de bal terugveroverde het Ruben, Quinten en Rens waren die voorkwamen dat BSC in het spel kwamen. Nadat Ferry nog een hard schot loste dat helaas net naast ging, kwam BSC toch op voorsprong. Hoewel Binck een aantal voortreffelijke reddingen op zijn naam zette, kon ook hij helaas niet voorkomen dat BSC de voorsprong uitbreidde. Daarvoor was het aanvalsoffensief van de Brabandertjes eenvoudigweg te sterk. Vooral de vierde treffer van BSC was een mooie treffer – een hoge bal over de keeper. Met een achterstand van 1-4 gingen onze dappere Blauw-Zwarte strijders aan de limonade.

Smerdiek kwam behoorlijk goed uit de startblokken in de tweede helft. Julian kwam al vrij snel voor de goal, maar wist helaas net niet voldoende kracht op de bal te geven om het schot echt gevaarlijk te maken. Vervolgens nam BSC terug de regie over in het duel. Kans na kans en schot na schot volgden. Binck speelde een bijzonder sterke wedstrijd en wist heel lang erger te voorkomen voor Smerdiek. Credits mogen zeker ook worden gegeven aan Rens | Quinten. Zoals vaak is het echter de aanhouder die wint en zo ook in het geval van BSC die de voorsprong wist uit te breiden naar 1-5. Menig speler had nu wellicht de spreekwoordelijke pijp maar aan Maarten gegeven, zo niet onze kleine titanen. Die bleven strijden voor wat ze waard waren en in deze fase met Ferry voorop. Hij wist de achterstand terug te brengen tot 2-5. BSC ging echter door op het ingeslagen pad en bracht de voorsprong terug tot vier doelpunten (2-6). Nog was Smerdiek niet tot opgeven bereid en de hattrick van Ferry bracht de achterstand terug tot 3-6. Smerdiek bleef geloven in eigen kunnen, creëerde kansen, maar verzilverde ze niet. Deylano | Daan | Ferry en Julian trachtten op dit moment nog het tij te keren voorin en nadat BSC eerst nog de 3-7 binnentikte, was het Julian die hier namens Smerdiek toch loon naar werk opeiste (4-7). Nog even leek Smerdiek een gelijkspel op de schoen te hebben, toen Ferry de 5-7 binnenschoot. Het mocht helaas niet zo zijn. Kort voor het einde bepaalde BSC de eindstand op 5-8. BSC sleepte met gedurfd voetbal en hard werk terecht de finaleplaats binnen. Smerdiek neemt met opgeheven hoofd afscheid van de bekerstrijd.

Het bereiken van de halve finale was een mooie prestatie – de mannen mogen trots zijn!