Wedstrijdverslag Smerdiek JO8-1 – DBGC JO8

Voor dit thuisduel speelde Smerdiek in oranje hesjes. Nog voor het duel begon, gingen de spelers omwille van een verfrissend hagelbuitje even het veld af. Tijdens de wedstrijd kwamen alle seizoenen voorbij, maar bleef een sneeuwbui ons gelukkig bespaard. Door de waterkou voelde het fris aan. In de openingsminuten ging Smerdiek goed van start.

Al snel kwam Daan voor de goal, maar wist hij net de mooie kans niet te benutten. Kort hierna schoot Julian naast. Het Blauw-Zwarte offensief was sterk. Het was niet verrassend dat na een slechte uittrap van DBGC’s keeper onze goalgetter Ferry profiteerde en de openingstreffer op zijn naam zette. Met een 1-0 voorsprong in de tas dacht de neutrale toeschouwer dat Smerdiek op zoek zou gaan naar meer. Meer volgde en snél ook, maar niet van Smerdiek ‘s kant. De 1-0 bleek in DBGC krachten wakker te schudden die we in de openingsminuten niet zagen. In enkele minuten walste DBGC over Smerdiek heen met een weergaloze inzet. De defensie, waarvan Quinten en Rens het hart vormden, bleek niet bestand tegen de Blitzkrieg die DBGC ontketende. Het was alle hens aan dek en onder meer Ruben, Ferry en Daan lieten zich ook niet onbetuigd in het verdedigingswerk. Keeper Binck trof in deze geen blaam. Hij kreeg in korte tijd twee hoge ballen voor de kiezen die ervoor zorgden dat onze sterke doelman kansloos was. Toen de blauwe wervelstorm uit Oude-Tonge een beetje ging liggen, was het 1-3 voor de bezoekers. Hierna golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide kanten. Zo schoten Daan en Deylano nog net naast en voorkwam Binck nog groter leed voor Smerdiek. Op slag van rust ging een bal van Deylano’s voet nog op de paal.

Na de rust ging Smerdiek, versterkt door limonade en een bezielende toespraak van de leider, op zoek naar een weg om terug in de wedstrijd te komen. Kansen volgden er voor Smerdiek, maar helaas zonder resultaat. In volgorde van kansen wisten helaas zowel Ferry, Deylano alsook Daan helaas de hele en halve mogelijkheden niet te verzilveren. Onderbroken door een aantal mooie reddingen door Binck, schoot Ferry helaas ook nog een keer op de paal. Kort hierna was Ferry gelukkig wel trefzeker (2-3). In de slotfase drong Smerdiek nog een paar keer aan, maar het mocht helaas niet zo zijn. Op basis van het hele wedstrijdverloop was de winst van DBGC echter zeker niet onverdiend. Het geluk was helaas ook niet echt aan Smerdiekse zijde vandaag. Hopelijk wacht ons woensdag (halve finale voor de beker) een beter lot.

Eindstand: 2-3.