Wedstrijdverslag Smerdiek JO8-1 – Kapelle JO8 (16-03-2019)

Onder een dreigende lucht ging om elf uur het duel van start tussen ons Blauw-Zwarte legertje en dat uit Kapelle. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Smerdiek in de openingsminuten van het duel weinig had in te brengen.

Wit-Rood domineerde in deze strijd van 7-7 de openingsfase. Toch wist Kapelle met de wind in de rug hier niet de vruchten van te plukken. Een hoekschop, een knappe ‘1-2’, een schot naast het doel en een knappe redding door Daan. Allemaal het begin of het einde van halve en hele kansen die Kapelle toch niet de openingstreffer brachten. Door het uitblijven van een eerste treffer door Kapelle kwam Smerdiek wat terug in de wedstrijd. Deylano schoot een keer op doel, maar deze werd gestopt door Kapelles keeper. Het moet worden gezegd dat laatstgenoemde een bijzonder sterke wedstrijd keepte. Hij bleek na afloop van het duel ook nog eens een ware ‘penalty-killer‘ te zijn. Daan moest qua speelsterkte echter niet veel voor hem onderdoen en keepte ook een sterk duel. De druk op Daan en de achterhoede, waarvan het hart werd gevormd door Rens en Quinten, was bij vlagen erg hoog. Kapelle bleef bonken op de poort en geraakte er uiteindelijk door (0-1). De bezoekers waren er nu op gebrand om een behoorlijke voorsprong op te bouwen. Aan pogingen geen gebrek. Met de wind in de rug lanceerde Wit-Rood in korte tijd schot na schot op Daans goal, voor hen helaas zonder succes. Het deed de Smerdiek-supporters echter deugd te zien dat onze kleine mannen de moed niet opgaven. Het was dan ook loon naar werk dat Smerdiek tot een gelijkmaker kwam (1-1). Middenvelder Ruben zette deze fraaie treffer achter zijn naam. De ploeg uit Zuid-Beveland was echter niet aangedaan door deze gelijkmaker en begon opnieuw druk te zetten. Toch volgden er, vaak vanuit een counter, kansen voor Smerdiek. Zo kregen Deylano en Ferry een aantal halve kansen en kwam ook Julian dicht bij een treffer. Daan hield ondertussen goed de wacht. Pogingen van beide kanten bleven vruchteloos en met een gelijke stand van 1-1 gingen beide ploegen even aan de limonade in de kleedkamers. 

De spelers wisselden van helft, maar de wind bleef staan. De gelegenheidspartner van Kapelle speelde nu in dienst van Smerdiek. De thuisploeg opende sterk. Toch wist ook Smerdiek in het begin niet helemaal raad met de wind in de rug. Een schot van Ferry ging net naast en een kans van Rens leidde ook niet tot een treffer. Toen het vizier eenmaal iets beter was afgesteld op de nieuwe gelegenheidspartner ging een treffer van Ferry wel netjes binnen (2-1). Kapelle hief het hoofd naar boven en trachtte het tij te keren. Daan bleek als boekhouder van de verdedigingsbegroting vandaag echter geen verrekening van posten meer toe te staan en hield zijn doel in de tweede helft schoon. Als een roofdier dat bloed had geroken, ging Smerdiek nu vol voor de overwinning. Klopte Blauw-Zwart eerst nog op de poort, spoedig was er bijna geen poort meer over. Kort na elkaar scoorde Deylano op overtuigende wijze de 3-1 en 4-1. Vervolgens leidde een prachtige assist van Ferry een treffer van Julian (5-1) in. Het was door uitstekend keepwerk van Kapelles zijde dat de teller op ‘slechts 5-1’ bleef steken.

Eindstand: 5-1