Wedstrijdverslag Smerdiek JO8-1 – NSV JO8 (17-11-2018)

Blauw-Zwart begon goed aan het thuisduel. Al in de eerste minuut van de wedstrijd kwam goalgetter Ferry voor het doel.

Helaas ging zijn schot net naast. Door het geel-zwarte woud kapte Ferry zijn weg richting een tweede doelkans. Helaas bleef ook hier het gewenste resultaat uit. Toch was de toon toen al gezet. Er viel voor de Nispense Sport Vereniging niets te halen op Smerdiek. Geel-Zwart parkeerde dan ook al vlotjes de bus, trok de handrem er op en kwam daarna nog slechts bij vlagen van de parkeerplaats. 

Driekeer is scheepsrecht en zo was het ook voor Ferry. Zijn derde kans benutte hijen tikte fraai de 1-0 binnen. NSV probeerde wel het tij te keren en ging opzoek naar de gelijkmaker. Die kwam er echter niet.
Nadat Julian helaas net naast schoot en een fraaie ‘1-2’ tussen Ferry enDeylano ook niet tot een doelpunt leidde, was het uiteindelijk Julian die naeen fraaie assist van Ferry de 2-0 op zijn naam schreef. Laatste man Rens kwamdeze wedstrijd ook aan scoren toe.
Een hard schot van zijn voet zorgde voor de 3-0. Julian maakte nipte voor eenkorte break de 4-0 voor Smerdiek. Na een ‘kleine rust’ vervolgde Blauw-Zwarthet ingeslagen pad. Daan maakte fraai de 5-0. Toen was de maat toch wel evenvol bij NSV. De kleine Brabanders deden nogmaals verwoede pogingen om eeneretreffer binnen te leggen. Het mocht niet zo zijn. De verdedigingslinie vanRuben, Quinten en Rens bleek voldoende sterk. Binck moest ook nog wel een paarkeer aan de bak, maar hield zijn doel netjes schoon. Ferry bracht de voorsprongnaar 6-0 en het was Rens’ tweede doelpunt die de ruststand op 7-0 bepaalde.

Na de rust denderde de Blauw-Zwarte locomotief ongenadig hard op volle snelheidvoort. De doelpaal kon dan weliswaar nog even voorkomen dat Daan Smerdiek alnaar de 8e treffer bracht, maar een moment later voltrok Ferry (8-0) alsnog hetvonnis. Hij legde ook de 9-0 binnen. De tiende kwam op naam van Julian. Daarnawas het tijd om Ferry’s Greatest Hits nog eens op de platenspeler te leggen.Hij zorgde voor 11-0, 12-0 en bepaalde de eindstand op 13-0. NSV streed voorwat het waard was, maar de kloof was te groot.

Eindstand: 13-0