Wedstrijdverslag Smerdiek JO8-1 – VV Hoeven (Beker)

Blauw-Zwart tegen Blauw-Wit begon onder een gouden hemel. Smerdiek begon sterk aan het duel en zette meteen flink druk op de verdediging van Hoeven. Het duurde niet lang voordat Ferry door de verdediging sneed .

En de thuisploeg op een 1-0 voorsprong bracht. Op basis van die eerste minuten had de neutrale tegenstander wellicht het vermoeden dat Smerdiek dit duel met gemak ging winnen. Die aanname bleek achteraf een slecht voorgevoel. Hoeven herpakte zich na de treffer van Smerdiek bijzonder goed. De druk op de Blauw-Zwarte verdediging werd groot en Rens en Quinten hadden de handen vol. Binck maakte een mooie redding na een lastige bal uit een hoekschop. Kort hierna ging hard schot van Hoeven maar net naast. Hoeven was op dit moment zeker de sterkere partij op het veld. Nadat Smerdiek bijna nog een eigen doelpunt maakte, ging het ogenblikken later toch mis. Hoeven maakte de verdiende gelijkmaker (1-1). Blauw-Zwart had het achterin niet gemakkelijk. In alle hectiek kwam Binck bijna nog in botsing met Rens. Hoevens druk op Smerdiek was groot. Maar zoals altijd, wie met veel man voor de bal speelt, loopt risico. Met een scherpe counter wist Smerdiek vervolgens  een eigen doelpunt van Hoeven af te dwingen (2-1).  Kort voor de rust voorkwam Binck nog met een mooie redding dat Hoeven een aansluitingstreffer maakte.

Na de rust kwam Smerdiek sterk uit de startblokken. Een hard schot van Ferry ging helaas over. Vervolgens was het de beurt aan Hoeven. De bezoekende ploeg kwam heel dicht bij een gelijkmaker, maar op het beslissende moment ging de bal net naast de paal. Blauw-Wit trok werd langzaam maar zeker toch weer de sterkere partij en ontving loon naar werk (2-2). Aan inzet van Blauw-Zwart lag het niet. Er was werklust genoeg, maar soms ontbrak aan ook aan een beetje geluk. Binck keepte een zeer goede tweede helft. Quinten, Rens en Ruben moesten zwaar aan de bak en meer dan eens leek het slechts een kwestie van tijd voordat Hoeven op voorsprong zou komen. Vanuit de ommekeer volgden echter ook kansen voor de voorhoede van Smerdiek. Maar hoewel Julian (die ook in verdedigend opzicht een aantal malen zwaar aan de handrem trok), Ferry, Deylano en Jamie goede pogingen ondernamen, controleerde Hoeven goed achterin. De scheids floot af met een 2-2 stand en penalty’s moesten dit duel beslechten. 

Na kort overleg aan beide kanten, besloot Smerdiek met Rens, Ferry en Quinten aan de penalty-reeks te beginnen. Hoeven schoot de eerste hard en zuiver binnen. Rens volgde voor Smerdiek en liet ook zijn kans niet onbenut. Vervolgens volgde Hoeven met een tweede fraaie en was het aan Ferry om de stand weer gelijk te trekken. Onze spits koos goed hoek en faalde niet (2-2). De derde en laatste van Hoeven in de serie ging loepzuiver binnen. Quinten bracht de stand met een uitstekende treffer op 3-3. In de situatie van Sudden Death die volgde, nam Hoeven de eerste. Hoewel de speler een goede aanloop nam en hoek koos, voorkwam de paal dat zijn bal het net vond. Julians treffer bracht vervolgens de zege voor Smerdiek.  Eén ding is zeker – de JO8-1 van Smerdiek gaat door voor de Beker!