Wedstrijdverslag Smerdiek JO9-1 – DZC’09 JO9

Onder een mooi zonnetje ging om elf uur het duel van start tussen Smerdiek (Blauw-Zwart) en DZC (Geel-Blauw) uit Dreischor. Als snel na de aftrap kwam Smerdiek voor de goal, maar wist Noah helaas net niet te scoren.Al snel werd echter duidelijk dat DZC deze wedstrijd wellicht niet de bovenliggende partij zou zijn. De Blauw-Zwarte druk op de bezoekers was heel zwaar. Nadat een tweetal kansen helaas niet werden verzilverd, opende Lucas de score voor de thuisploeg (1-0). Nadat Deylano nipt naast de goal schoot, werkte Ferry na een fout van de keeper de 2-0 binnen. Vervolgens scoorde Lucas kort na elkaar tweemaal (3-0 | 4-0) en zette hiermee een hattrick achter zijn naam. Langs de lijn ontstond ondertussen enige discussie wanneer een hattrick een hattrick is. Na raadpleging van enige betrouwbare bronnen kan met zekerheid worden gesteld dat een hattrick een drietal doelpunten tijdens één wedstrijd is door dezelfde speler. Hierbij is het niet noodzakelijk dat deze ononderbroken achter elkaar worden gescoord, noch dat dit in een enkele helft van een wedstrijd plaatsvindt. Het is wel zo dat bij het scoren van drie doelpunten in één speelhelft wordt gesproken van een ‘zuivere’ of ‘onvervalste hattrick’, maar dit laat onverlet dat een ‘normale’ (bij gebrek aan een betere term :-)) hattrick dus gewoon drie doelpunten door eenzelfde speler over de gehele wedstrijd voldoende is voor deze kwalificatie.

DZC leek ondertussen al aangedaan, niet vermoedend dat de ellende nog maar net was begonnen. Dé onbetwiste goalgetter van Smerdiek moest immers nog warmdraaien. Luttele minuten na de laatste goal van Lucas was Ferry echter gereed om er ook eens goed de tanden in te zetten. Onze spits werkte er in tweede helft van Het Eerste Bedrijf in hoog tempo even zeven op een rij binnen (5-0 | 6-0 | 7-0 | 8-0 | 9-0 | 10-0 | 11-0). Met een ruststand van 11-0 voor Smerdiek gingen beide ploegen aan de limonade.

Wellicht hoopte de neutrale supporter dat DZC aan het begin van de tweede helft als een Feniks uit de as zou herrijzen. Dat bleek dan voor hem of haar helaas maar ijdele hoop. Smerdiek had een positiewissel op het veld gedaan. Ruben speelde de tweede helft als laatste man en Rens verhuisde naar de voorhoede. Laatstgenoemde had tijdens de eerste helft met keeper Binck bij vlagen rustig een kaartje kunnen leggen. De Blauw-Zwarte brigade schakelde tijdens de tweede helft nog eens een tandje hoger. DZC kreeg het zwaar voor de kiezen. Ferry schakelde qua vuurkracht af en toe een tandje lager en anderen kregen de gelegenheid om ook hun moment in de zon op te eisen. Zo scoorde Noah de 12-0, Deylano de 13-0 en 14-0 en Lucas’ 4e doelpunt van de wedstrijd zette de teller op 15-0. De bezoekers werden echter gedwongen de gifbeker tot de allerlaatste druppel te legen. Laatste man Rens, die nu een keer in de voorhoede speelde, werkte de 16-0 binnen en werd op de rug gehesen door Ferry. Nadat Noah nog in het zijnet schoot, volgde een snoeiharde pegel van Rens (17-0). Nadat Ferry nog even toonde wie echt heer en meester van de Blauw-Zwarte voorhoede is (18-0 | 19-0) eiste ook Rens zijn hattrick op (20-0). In de laatste minuten dreven Ferry (21-0), Noah (22-0) en Lucas (23-0) de score nog verder op. Toen het stof ging liggen, waren de kleine mannen van DZC twee ervaringen rijker: Smerdiek is best een eindje rijden én ze kunnen er vrij aardig voetballen.

Eindstand: 23-0