Wedstrijdverslag Smerdiek JO9-1 – Kruisland JO9

De bezoekers begonnen sterk aan het duel en keeper Binck had zijn eerste balcontact al luttele seconden na de aftrap.

Toch was het Smerdiek die het eerste doelpunt maakte. Een verwoestend hard schot van laatste man Rens zette de blauw-zwarte gladiatoren op een 1-0 voorsprong. Kruisland was echter niet de brug over gekomen om zich even te laten rollen door Smerdiek. Hoewel Binck eerst nog op sterke wijze een gelijkmaker wist te voorkomen, was het kort hierna toch raak (1-1). Kruisland trapte vervolgens het gas nog wat dieper in en sneed bij vlagen als een mes door de verdedigingsboter van Smerdiek. Meer dan eens schreeuwde men vanaf de zijlijn ‘laat ze niet schieten!‘. Het mocht niet baten, Kruisland kwam 1-2 voor.

Het triumviraat achterin, gevormd door Ruben, Quinten en Rens, had het bij vlagen zeer moeilijk tegen de oranje offensie. Een vrije trap door Kruisland ging maar nipt over en kort hierop moest Binck weer zwaar aan de bak om erger te voorkomen. Vervolgens brak Smerdiek uit. Een prachtig lopje van Ferry over de keeper bracht de stand weer terug tot een gelijkspel (2-2). Het gaf de blauw-zwarte burger moed, maar het was van korte duur. Na een snelle uitbraak vond Kruisland weer het doel (2-3). Toch wist ook nu weer Smerdiek de rug te rechten. Nadat Ferry helaas net niet tot scoren wist te komen, was Deylano wel trefzeker. Hij tekende voor de 3-3.

Een snoeiharde pegel van Kruisland bracht Smerdiek voor de derde keer op achterstand in deze wedstrijd (3-4). Smerdiek was met vlagen erg onrustig aan de bal. Na een behoorlijke venijnige tackle op Ferry volgde een vrije trap voor Smerdiek. Helaas werd deze niet ten volle benut. Na een gemiste kans door Deylano en Noah, scoorde laatstgenoemde toch de gelijkmaker (4-4). Na de vierde treffer van de wedstrijd van Noah’s voet, ging het enkele momenten later helaas toch weer mis voor Smerdiek. Na enig gerommel achterin pakte Kruisland voor de vierde keer de voorsprong in de wedstrijd (4-5). Onze goalgetter Ferry maakte gelukkig de gelijkmaker en met 5-5 gingen beide ploegen aan de limonade.

Aan het begin van de tweede helft zette Smerdiek meteen wat meer druk op Kruisland. Nadat Ferry net niet tot scoren kwam, was Deylano wel trefzeker. Voor de eerste keer in dit duel kwam Smerdiek op voorsprong (6-5). Vervolgens golfde het spel hard op en neer. In het boekje van de verslaggever van dienst staat hier niet minder dan vier keer op rij ‘Binck redt’. Het blauw-zwarte galjoen was zonder zijn aanwezigheid in dit duel zeker onder de zeespiegel verdwenen. Geluk dwing je af en de bal op de lat door Kruisland mag in deze zeker als zodanig worden gekwalificeerd. In de laatste tien minuten van het duel was het achterin bij Smerdiek met vlagen ‘vrouwen en kinderen eerst en de 6-6 kwam dan ook niet bepaald als een donderslag bij heldere hemel. Door hard werken en volharding trok Smerdiek uiteindelijk toch de overwinning over de streep. Ferry legde de 7-6 binnen en bepaalde ook de eindstand van de wedstrijd. Vier keer achter gestaan in de wedstrijd en uiteindelijk toch winnen: Blauw-zwart zullen ze vrezen op het voetbalterrein!

Eindstand: 7-6