Wedstrijdverslag Smerdiek JO9-1 – Nieuw Borgvliet JO9

Onder een dreigende donkere hemel ging om 11 uur het duel tegen de formatie uit Bergen op Zoom van start. Borgvliet liet er vanaf de aftrap geen misverstand over bestaan: men was niet over de brug gekomen om zich even te laten rollen door Smerdiek.

In de openingsfase was de Bergse club vrij sterk, maar wist niet te scoren. Rens en Quinten moesten al behoorlijk aan de bak in de eerste minuten en ook voor Binck was er al snel het eerste balcontact. Smerdiek had even nodig om in het spel te komen, maar was zeker niet aangedaan door de tegenstander. Vooral Ferry, Jerrico en Deylano waren actief in de voorhoede. Nadat zowel Jerrico alsook Ferry halve kansen niet wisten verzilveren, was het Deylano die de openingstreffer (1-0) op zijn naam wist te zetten. Vervolgens tikte Ferry fraai de 2-0 binnen. Nadat Borgvliet aanvankelijk een kans miste, wist men toch een aansluitingstreffer te maken (2-1). Inmiddels was de regen in alle hevigheid losgebarsten boven de wedstrijd. Borgvliet was in deze fase vrij sterk en Smerdiek zette achterin alle zeilen bij om een gelijkmaker door de Bergse formatie te voorkomen. Met name Ruben, Rens en Quinten voorkwamen leed voor de thuisploeg. Vanuit de counter maakte Deylano fraai de 3-1. Op slag van rust wist Binck te voorkomen dat Borgvliet de achterstand verkleinde.

Na de rust begon Smerdiek sterk aan de tweede helft. Ferry maakte de 4-1. Borgvliet kwam daarna wederom dicht bij het Smerdiekse doel, maar wist wederom een kans niet te verzilveren. Toen volgde een rush vanaf de eigen helft door Ferry die in de verte terug deed denken aan Maradona’s goal tegen Engeland in ’86. Vanaf de eigen helft speelde onze goalgetter de ene na de andere speler van Borgvliet uit én zette vervolgens de kroon op eigen werk (5-1). De wedstrijd was toen inmiddels al wel gespeeld. Van Noah’s voet volgde de 6-1 en het leek niet ondenkbaar om ’tien’ te gaan scanderen. Toch bleef Borgvliet met vlagen dreigend. Geen loze dreiging, want na een wonderlijke kluts bracht Borgvliet de achterstand terug tot 6-2. Mocht Borgvliet nog even de hoop hebben gekoesterd op een gelijkspel, dan maakten Noah (7-2) en Ferry (8-2) hier onbarmhartig een einde aan. In de slotfase volgde nog een bal van Deylano in het zijnet en een bal van Borgvliet op de paal. Ere wie ere toekomt, de laatste treffer van de wedstrijd kwam wel van de zijde van Borgvliet (8-3). De Bergse formatie werd verslagen, maar mocht zeker met opgeheven hoofd terug over de brug.

Eindstand: 8-3