Wedstrijdverslag Smerdiek JO9-1 – NSV JO9

Met een beetje waterkou in de lucht begon Smerdiek goed aan de wedstrijd tegen de formatie uit Nispen. Al direct na de aftrap wist Smerdiek diep in de defensie van ‘zwart-geel’ door te dringen.

Na een rommelige situatie voorin dwong onze laatste man Rens af dat NSV een eigen goal maakte. Nispen kwam wat beter in het spel en creëerde ook kansen. Toch was Smerdiek de betere partij. Na een mooie combinatie via Ferry en Rens maakte Deylano de 2-0. Korte tijd hierna wist Ferry de voorsprong uit te breiden tot 3-0. Toch voelde ook de Smerdiek supporters aan dat de wedstrijd nog zeker niet gespeeld was. Nispen kwam er vaak vanuit de counter toch goed voor en meer dan eens voorkwam Binck dat de bezoekers scoorden. Tijdens de eerste helft wisselden spelers van Smerdiek met enige regelmaat van positie op het veld. Zo zakte Ferry bij vlagen terug tot een helper in de defensie en kwam onze laatste man Rens ook met regelmaat in ‘de 16’ van de tegenstander. Ruben speelde achterin. Noah en Deylano waren meer de ‘vaste elementen’ van de offensie en Max de ‘mid-mid’. Tijdens het tweede hoofdstuk van de eerste helft was het spel van beide kanten bij vlagen erg rommelig. Er werd aan beide kanten veel (en onnodig) balverlies geleden. Onze vaste keeper Binck keepte een zeer goede wedstrijd. Zonder zijn aanwezigheid had het met rust ook zo maar 3-3 kunnen staan.

Na de rust was het spel van Smerdiek duidelijk rustiger en gebalanceerd van aard. Kort na aanvang van de tweede helft tikte Ferry de 4-0 binnen. Onze kleine bezoekers uit Brabant hadden duidelijk ook goede aanwijzingen gehad van de coach. Meer rust aan de bal werd beloond – Nispen kwam terug tot 4-1. Nadat Noah helaas net naast schoot, was het weer de beurt aan Nispen (4-2). De tweede treffer van de bezoekers was een parel van een goal. De neutrale supporter zou (terecht) de hoop koesteren op dat moment op meer goals van Brabantse zijde. Uiteindelijk volgden er nog twee door Nispen, maar kregen ze een pak meer tegengoals te verwerken. Het combinatiespel van Smerdiek was met vlagen echt sterk. Een bekende voetballer uit Betondorp zei immers al terecht ‘dat niemand sneller dan de bal is’. Goalgetter Ferry kreeg het op de heupen. Een hard schot van zijn schoen zette Smerdiek op een 5-2 voorsprong en slechts momenten later tekende onze spits ook voor de 6-2. Nadat een verwoestend schot van Ferry de goal maar net miste, was het Noah die de voorsprong van Smerdiek uitbouwde tot 5 doelpunten (7-2). De geest van Nispen leek inmiddels wel gebroken, zeker toen Ferry de voorsprong uitbouwde tot 8-2. Toch wist Nispen nog één keer tot scoren te komen (8-3). De blauw-zwarte wals draaide echter nog even vrolijk door (Rens 9-3, Ferry 10-3 en Ferry 11-3). Een prima slotoffensief van Smerdiek en een terechte overwinning.

Eindstand: 11-3