Wedstrijdverslag Smerdiek JO9-1 – Oranje-Blauw’14 JO9-2

De laatste tegenstander vóór de winterstop was ‘Oranje-Blauw’ uit het Brabantse Heijningen. Smerdiek begon sterk aan het duel. Slechts luttele seconden na de aftrap kwam Ruben voor de goal, maar wist helaas niet te scoren. Een hard schot na een indribbel door Ferry werd vervolgens gestopt door de keeper van Oranje-Blauw. Via een mooie assist van Deylano was Ferry vervolgens wel trefzeker en bracht Smerdiek op een 1-0 voorsprong. Eerder in het seizoen ramde het blauw-zwarte stormram al snel na de aftrap door de poort en liep de score dan in hoog tempo op. In de eerste minuten werden echter behoorlijk wat kansen gemist. Oranje-Blauw speelde met een mannetje meer en dat bracht de lat voor Smerdiek ook wat hoger. Een harde voorzet van Ferry ging voorlangs zonder dat een medespeler de voet er tegen wist te zetten. Vanuit de counter wist Oranje-Blauw een aantal keren de middellijn over te geraken, maar het overtuigde niet echt. Rens en Noah bewaakten op dat moment goed het fort. Een wat ongelukkige uittrap van de keeper van Oranje-Blauw was een mooi geschenk voor Ferry. Onze onbetwiste goalgetter wist er wel raad mee (2-0). De Smerdiekse motor begon toen wat meer op stoom te raken. Ferry werkte zijn hattrick binnen (3-0) en na een hard schot van Rens (die volgens sommige aanwezigen wél in zijn geheel over de lijn was geweest en tot tevergeefs gejammer om bijstand van de VAR leidde), tekende Ferry ook voor de 4-0. De honger van Ferry was echter nog lang niet gestild. Hij tekende in de eerste helft ook nog voor de 5-0, 7-0, 8-0 en 9-0. Noah was echter ook tweemaal trefzeker. Hij werkte netjes de 6-0 binnen en een doelpunt van zijn schoen bepaalde de ruststand (10-0). Aan de ’10e’ ging echter een bijzonder fraaie assist van Deylano vooraf die niet onvermeld mag blijven.

Na de rust stond Jamie tussen de palen voor Smerdiek. Binck voelde zich niet lekker en droeg de handschoenen over. De wil van Oranje-Blauw was toen al volledig gebroken. De thuisploeg had al zo vaak met dit bijltje gehakt dit seizoen. Ferry kapte dan ook vrolijk voort door ook de 11-0 en 12-0 op zijn naam te zetten. Nadat Ruben hard op de paal schoot en vervolgens maar net naast, werkte Ferry ook de 13-0 binnen. Aan Deylano (14-0) en Noah (15-0) de eer om de voorsprong verder uit te breiden. Kort nadat Deylano hard voorlangs schoot, was het de beurt aan Ruben om de stand op 16-0 te brengen. De thuisploeg was er duidelijk op gebrand om de 20 te halen. Dat bleek eenvoudiger gezegd dan gedaan. Er volgde eerst wederom een schot van Ruben op de paal en vervolgens een hard schot van Rens voorlangs voordat het wederom Ferry was die toesloeg (17-0). Onze laatste man aasde al een tijdje op een treffer. De combinatie van geduld en volharding werd beloond. De 18-0 was voor Rens. Oranje-Blauw kreeg in de laatste minuten ook nog een aantal kansen. Daadkrachtige interventies van onze gelegenheidskeeper Jamie alsook onze laatste man voorkwamen een welverdiende eretreffer voor de bezoekers. De treffers van Noah (19-0) en Deylano (20-0) waren de slotakkoorden van het blauw-zwarte overwinningslied.