Wedstrijdverslag SSV’65 JO8-2 – Smerdiek JO8-1

De Blauw-Zwarte colonne vertrok al vroeg richting Goes en trad al voor de klok van negen uur aan tegen Samen Sporten Vereent ’65. De blauwe clubkleur van de thuisploeg was reden voor de scheids om SSV met hesjes te laten spelen. De openingsminuten van de wedstrijd deden vermoeden dat het een nek-aan-nek race zou kunnen worden.

Achteraf gezien een grote misvatting. Diepe spits Ruben vond al verrassend snel de goal en zette SSV op een 0-1 achterstand. Vervolgens wist SSV een fraai gecreëerde kans niet te benutten. Middenvelder Daan, die vandaag wederom weer veel kilometers maakte, slaagde er eerst net níet in te scoren, maar een ogenblik later wel (0-2). Op dit moment was Smerdiek weliswaar de betere partij, maar leek er nog geen grote nederlaag in de maak voor SSV. Kort na de 0-2 moest Binck voor de eerste keer aantreden en deed dit rustig en met volle overtuiging. Vervolgens wist Smerdiek een mooie opportuniteit te creëren en scheerde de bal hard voorlangs. Deylano wist net niet zijn voet er tegen te zetten. Zijn tijd zou nog komen in dit duel. Ruben, Deylano, Julian en Ferry oefenden in de voorhoede behoorlijk druk uit op de verdedigingswal van SSV. Quinten en Rens hielden ondertussen de wacht voor de poort, met assistentie van met name Daan en Ferry als de aanvalsgolven dreigden te fors te worden. Kort na de eerste time-out maakte Deylano een fraaie treffer (0-3). Kort hierna leek Deylano een tweede treffer op de schoen te hebben, maar dat mocht helaas niet zo zijn. Vanuit de counter sneed SSV knap door de verdediging en Binck wist maar ternauwernood te voorkomen dat SSV de achterstand terug zou brengen tot twee doelpunten. Het blauwe kruit van de thuisploeg bleef echter nog droog. Deylano was dé uitblinker vandaag aan Smerdiekse zijde en legde fraai zijn tweede binnen (0-4). Voor de oplettende kijker was er tijdens de wedstrijd nog het opmerkelijke zicht van een voorbijtrekkende mast van een zeilboot aan de achterzijde van veld. De spelers van SSV hadden achter wel andere zorgen aan het hoofd. Dacht men in het begin wellicht nog aan een zwaarbevochten gelijkspel, nu was het waarschijnlijk duidelijk dat er deze morgen een gifbeker van behoorlijke omvang werd aangeboden. Na een prachtige pass van Deylano op Julian tikte laatstgenoemde op fraaie wijze de 0-5 binnen.

Hierna was het de beurt aan Deylano om een hattrick achter zijn naam te zetten (0-6 | ruststand). De keeper van SSV liet zich echter zeker niet volledig onbetuigd. Een werkelijk katachtige reflex van hem voorkwam dat een hard schot van Ferry de touwen vond. Ondanks deze gemiste kans reed de Blauw-Zwarte sneltrein op een razend tempo voort. Het was wederom Deylano die SSV pijn deed met zijn vierde treffer (0-7).

Voor de neutrale toeschouwer moet het een verademing zijn geweest te zien dat SSV zich niet volledig liet reduceren tot een figurant in deze (horror)film voor de thuisploeg. Na zeven treffers volgde een eretreffer voor de thuisploeg (1-7). De vreugde bleek echter van korte duur voor SSV. Het Blauw-Zwarte kanon werd opnieuw in stelling gebracht, deze maal om het SSV-galjoen volledig tot zinken te brengen. De eerste kannonier was Ferry. Na twee immense voltreffers (1-8) en (1-9) door hem begon het schip volle bak water te maken. Het tiende doelpunt was er eentje om niet snel te vergeten. Een lange bal vanuit het achterveld stuiterde op voor Daan. Het schot dat toen volgde van zijn voet heeft de keeper wellicht nog gehoord, maar het valt zeer te betwijfelen of hij hem ook nog gezien heeft. Na dit wapenfeit (1-10) was het verzet bij SSV volledig gebroken. De resterende minuten leek het een schiettent. Ruben tekende voor de 11e treffer (1-11) en Ferry’s hattrick voor de 12e (1-12). Dat de thuisploeg werkelijk niets bespaard bleef, bleek uit het 13e doelpunt voor Smerdiek. De ongelukstreffer kwam van de voet van een SSV-verdediger. Quinten wist nog bijna vanuit het achterveld een treffer op zijn naam te zetten, maar de doelpaal verhinderde dit. Nummer 14 (1-14) werd door Deylano binnen gelegd (zijn 5e van de wedstrijd!). Zoals gezegd bleef SSV werkelijk niets bespaard. Dat bleek in de laatste minuten van de wedstrijd. Nadat de scheids terecht hands constateerde door een verdediger van SSV, legde de scheids de bal op de stip. Wie kwam er vanuit de goal om ook zijn doelpunt op te eisen? Juist. Het laatste doelpunt dat de keeper van SSV rond zijn oren kreeg, kwam nota bene van de schoen van zijn vakbroeder aan de overzijde, Binck.

Eindstand 1-15.