Wedstrijdverslag Steenbergen JO8-2 – Smerdiek JO8-1 (10-11-2018)

De thuisploeg schoot als een brandweerwagen met loeiende sirenes uit de startblokken. Smerdiek kreeg het in de openingsminuten zwaar voor de kiezen.

Laatste man Rens en keeper Binck konden meteen vol aan de bak. Quinten en Daan leverden goede bijstand in de verdedigingslinie. Steenbergen speelde met veel man voor de bal en door een counter brak Smerdiek met Ferry, Julian en Deylano goed uit. Blauw-Zwart dwong een hoekschop af. Een goede redding van de keeper van Steenbergen voorkwam een openingstreffer. Het was een hard schot van Ferry’s voet die door de keeper van Steenbergen werd gestopt. Enkele minuten later kreeg Ferry wederom een aardige mogelijkheid om de openingstreffer op zijn naam te zetten. Het mocht helaas nog niet zo zijn. Uit een fraai opgezette aanval tikte Steenbergen vervolgens wel de 1-0 binnen. Smerdiek leek even uit het veld geslagen, maar herpakte zich. Toch was duidelijk zichtbaar dat de ploeg het moeilijk had om de organisatie goed weg te zetten in deze situatie. Niet verwonderlijk als je week na week met dubbele cijfers wint. In de volledig open wedstrijd die het was, golfde het spel vervolgens fel op en neer. Het was in deze fase met vlagen ‘vrouwen en kinderen eerst‘ aan beide kanten. Een hard, maar fair duel. De scheids was net als Bas Nijhuis wel fan van een potje ‘mannelijk voetbal’ en liet goed doorspelen. Smerdiek kwam een paar dicht bij de goal en de paal moest voorkomen dat een schot van Ferry’s voet de aansluitingstreffer werd. Rens, Quinten en Daan deden hun uiterste best om het Blauw-Zwarte fort te bewaken als balverlies werd geleden voorin. 

Na de rust opende Steenbergen op het kunstgrasveld goed de tweede helft. Binck voorkwam dat de thuisploeg verder uitliep. Nadat Deylano eerst nog een halve kans helaas onbenut liet, was het enkele moment later Ferry die de aansluitingstreffer maakte (1-1). De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer een lust voor het oog, maar een ware nagelbijter voor de supporters van zowel Smerdiek alsook Steenbergen. Een harde voorzet van rechts door Ferry kon door Deylano helaas net niet worden binnengewerkt. Julian was wel trefzeker en zette Smerdiek op een 1-2 voorsprong. Dat was voor Steenbergen een harde klap. Ferry kreeg uiteindelijk loon naar werk en bepaalde de eindstand van deze zwaarbevochten overwinning op 1-3 voor Blauw-Zwart. De drie punten gingen mee terug de brug over.

Een teamprestatie waar men trots op mag zijn.

Eindstand: 1-3