Wedstrijdverslag Tholense Boys JO9-2 – Smerdiek JO9-1

Deze streekderby begon met aardig wat waterkou in de lucht. Smerdiek begon sterk aan dit duel en blauw-zwart sneed al direct na de opening tot diep in de geel-zwarte defensie door. De thuisploeg wist de stand nog even op de 0-0 te houden, maar daar maakte Deylano (1-0) met zijn eerste treffer van de wedstrijd een einde aan.

Vervolgens was het Ferry die de voorsprong uitbreidde voor Smerdiek tot 2-0. Nadat Max (3-0) zijn eerste treffer binnenschoot, was het weer de beurt aan Ferry. Met drie doelpunten op een rij (4-0 | 5-0 | 6-0) maakte onze spits een definitief einde aan enige (zo mochten deze er op dat moment nog zijn) overwinningsambities van de thuisploeg. De tweede treffer van Max (7-0) was ook de ruststand. Jammer genoeg ging een hard schot van Noahs voet net voorlangs.

Na de rust ging Smerdiek vrolijk voort op het ingeslagen pad. De neutrale supporter (alsook het thuispubliek) had natuurlijk wel een stille hoop op een eretreffer voor Tholen. Het mocht helaas niet zo zijn. Het blauw-zwarte kanon bulderde er met vlagen lustig op los en het moet zeker gezegd zijn dat de keeper van Tholen erger leed heeft voorkomen. Toch kon ook hij niet verhinderen dat de voorsprong van Smerdiek verder opliep. Nadat Max eerst nog naast het doel schoot, was Deylano (8-0) kort hierna wel trefzeker. Ferry tekende voor de 9-0. Een hard schot door Binck vond helaas nét niet het net door een goede redding van de keeper. Toen volgde er een korte fase van vooral gemiste kansen door Smerdiek. Een bal van Ferry op de paal, gevolgd door een bal van Deylano die naast ging en hierna nog eentje door Noah. Even was Tholen dichtbij een eretreffer. Door een uitstekende interventie van Binck hield hij het doel volledig schoon. In de laatste minuten van de wedstrijd legde Ferry (10-0 | 11-0 | 12-0 | 13-0) nog maar eens zijn Greatest Hits op de platenspeler. De snelheid waarmee dit gepaard ging, doet vermoeden dat het hier om een 78-toeren exemplaar ging. De 13-0 werd overigens mede mogelijk gemaakt door een fraaie assist van onze laatste man Rens. De slotakkoorden van dit overwinningslied kwamen voor rekening van Deylano (14-0) en Max (15-0). Daarmee was de voetballes voor vandaag weer achter de rug.

Eindstand: 15-0