Wedstrijdverslag Welberg JO7-2 tegen Smerdiek JO7-1 12-05-2018

Om 9:00 uur trapte Smerdiek af tegen Welberg. De thuisploeg had de slapers blijkbaar nog niet uit de ogen gewreven toen Ferry slechts seconden na de aftrap de 0-1 voor Smerdiek binnen tikte. De 0-2 volgde vliegensvlug en ook deze kwam voor rekening van onze onbetwiste goalgetter. Om te zeggen dat de in oranje gehulde thuisploeg ‘het een beetje moeilijk had’ deed de werkelijke situatie voor Welberg helaas nog te kort.

Het Blauw-Zwarte legertje draaide op volle toeren en met uitzondering van enkele spaarzame momenten vond de hele wedstrijd feitelijk op één helft plaats. Daan, Binck, Ferry en Deylano legden constant zware druk op de thuisploeg. Quinten en Rens bewaakten goed dat Welberg niet over de middellijn stapte. Het was Julian die tekende voor de 0-3. Vervolgens maakte Deylano via een fraai lobje de 0-4. Smerdiek was goed warmgedraaid en Julian scoorde zijn tweede van de wedstrijd en maakte 0-5. Toen was het weer aan Ferry om te trukendoos open te trekken. Hij tekende voor 0-6 en 0-7. Julian werkte de 0-8 binnen en daarna was het weer de beurt aan Ferry. Twee fraaie treffers maakte dat er inmiddels 0-10 op het scorebord stond. De lat voorkwam vervolgens dat Julian scoorde. Ferry maakte de 0-11. Toen was het de beurt aan de kleinste man aan onze zijde om de aandacht op te eisen. In korte tijd legde Julian er eventjes drie op een rij binnen. Daarmee had hij inmiddels in totaal zes doelpunten achter zijn naam staan! Onze laatste man Rens haalde vervolgens verwoestend uit en tekende voor 0-15. Daan, die tot dat moment veel assisterend werk had verricht, tikte 0-16 binnen. Kort hierna schoot hij net naast. Deylano bepaalde de ruststand op 0-17. Het zonnetje was inmiddels lekker gaan schijnen, dus de limonade ging er wel in.

De tweede helft was een licht fletsere versie van de eerste. Het duurde even voordat Smerdiek het tempo van de eerste helft terug wist op te pakken. Maar bij 0-17 mag je het ook een tandje rustiger aan doen, nietwaar? Julian wist net niet de goal te vinden, maar kort hierna zette Daan zijn tweede goal van de wedstrijd op zijn naam en maakte de 0-18. Toen volgde een fase van ‘nét-niet’. Rens schoot nipt naast, Ferry op de lat en daarna op de paal en vervolgens nog een keer Rens naast. Deylano doorbrak de impasse en tikte fraai de 0-19 binnen. Hij was meteen goed op dreef en tekende ook voor de 0-20 en 0-21! Daan bracht de score op 0-22 en de hekkensluiter van de wedstrijd was Ferry. Zijn laatste treffer van de wedstrijd bepaalde de eindstand op 0-23.