Wedstrijdverslagen Smerdiek JO9-1 – Halsteren JO9-5

Onder een strakblauwe hemel begon Smerdiek sterk aan dit bekerduel. Blauw-Zwart vond al snel het doel van Geel-Zwart. Helaas had Halsteren de twijfelachtige ‘eer’ om zelf het openingsdoelpunt te maken dat Smerdiek op een 1-0 voorsprong zette.

Hoewel Smerdiek duidelijk vanaf de aftrap de sterkere ploeg was, kwam Halsteren met (zij het korte) vlagen toch enigszins in de wedstrijd.
Zo kwam Halsteren in de openingsfase nog een keer goed voor de goal, maar verhinderde Daan daadkrachtig dat de bezoekers scoorden. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat Daan evenzo goed fases in de wedstrijd zag waarbij een strandstoel geen overbodige luxe was geweest. De Blauw-Zwarte straaljager kwam in de loop van de eerste helft op kruissnelheid en vuurde het ene na het andere schot af. Ferry tekende voor de 2-0 en nadat zowel Ferry en Noah vervolgens kansen misten, was het Jerrico die Smerdiek op een 3-0 voorsprong zette. Vervolgens was het de beurt aan Ferry om de tweede van de wedstrijd op zijn naam te zetten (4-0). Smerdiek’s druk op de Geel-Zwarte defensie bleef onverminderd hoog. Met de ogen gericht op Lucas en Ruben op het middenveld en Jerrico, Deylano, Noah en Ferry in de frontlinie, zagen Rens en Daan vanuit het achterveld dat het goed ging.

Ferry zorgde met twee treffers voor de 5-0 en 6-0, om vervolgens even de beurt te laten aan Jerrico (7-0). Doelpunt nummer 8 (8-0) was een kanonskogel van Ferry’s voet. De keeper hoorde hem via het klinkende geluid van de paal binnengaan, maar ik acht het onzeker of hij de bal op die snelheid ook nog zag. Na een goed ‘1-2-tje’ met Noah, werkte Ferry de 9-0 binnen en was het tijd voor limonade.
De tweede helft leek in het begin een direct vervolg te worden van de eerste, maar het duurde even voordat Smerdiek de zegetocht vervolgde. Halsteren zette na enige bemoedigende woorden van de coach de schouders eronder en wist enkele kansen af te dwingen. Scoren bleek voor de bezoekers helaas een brug te ver. Door strakke coördinatie en tussenkomst van onze laatste man en keeper Daan bleef de nul behouden. Ruben zette de 10-0 achter zijn naam. Toen gingen de gedachten van de verslaggever onbedoeld terug naar zwart-wit beelden van 15 november 1964. De legendarische nummer 14 met de initialen J.C. debuteerde toen in het eerste elftal van Ajax én scoorde. Om als debutant te scoren in je eerste wedstrijd is een echte droom. Die droom werd werkelijkheid voor Lucas Bosman. Hij bracht Smerdiek op de 11-0 voorsprong.

In deze fase van het duel zakte de defensie van Geel-Zwart nog een aantal malen behoorlijk door de hoeven. Ferry legde de 12-0 binnen en Deylano de 13-0. Vervolgens werd het nog even ‘Ferry-happy-hour’. Slechts onderbroken door een mooie treffer van Noah (17-0) scoorde hij er vijf achter elkaar. Geen very happy hour voor de keeper van Halsteren. Toen het stof optrok, verscheen uit de kruitdampen de einduitslag. Met 19-0 had Smerdiek laten zien volle bak voor de beker te gaan dit seizoen.

Eindstand: 19-0