Wemeldinge maakt einde aan ongeslagen serie Smerdiek

Na 13 wedstrijden op rij ongeslagen te zijn kreeg Smerdiek afgelopen speelronde Wemeldinge op bezoek. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen enigszins geflatteerd met 6-3 verloren. Wemeldinge staat op de tweede plaats met 5 punten achterstand op SPS en is, vergelijkbaar met Smerdiek, bezig aan een goede serie. Zo verloor Wemeldinge voor het laatst in november en voor een Smerdiekse nederlaag in competitieverband moeten we al terug naar oktober vorig jaar.

Smerdiek startte deze week met dezelfde elf namen als vorige week in Waarde. Lichtpuntje was het aansluiten van Sander Vroegop bij de wedstrijdselectie die na een blessure weer minuten kon maken. Voor Dennis Moerland kwam deze wedstrijd nog te vroeg en ook Eduward de Rijke is nog herstellende van zijn blessure.

In de warming-up werd al snel duidelijk dat de wind een belangrijke rol ging spelen in de wedstrijd. Waar Wemeldinge in de eerste helft voordeel van de wind had, mocht Smerdiek de tweede helft van de wind profiteren.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd bleek dat de wind inderdaad een plaaggeest was voor beide ploegen. Waar er in de vorige ontmoeting door beide ploegen werd opgebouwd, was daar in deze wedstrijd geen moment sprake van. De bal vloog alle kanten op en de spelers hadden schijnbaar moeite met de balbeheersing. Wemeldinge kon profiteren van de chaos en zette Smerdiek in de beginfase onder druk en scoorde al na 13 minuten. Een afgeslagen aanval werd door de Smerdiekse defensie niet goed weggewerkt, waarna een inlopende Wemeldinge-middenvelder de bal hard achter doelman Thijs Bahlke joeg: 0-1.

Smerdiek ging in de wetenschap dat zij de tweede helft van de wind konden profiteren op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er na ongeveer een half uur spelen. Het lukte Smerdiek steeds vaker om onder de druk vandaan te komen en dat resulteerde een aantal maal in vrije trappen op kansrijke posities. Bij één van deze vrije trappen viel de bal goed voor Shane Cogels die de bal in een vrijwel leeg doel kon schieten, nadat de keeper van Wemeldinge de situatie verkeerd inschatte: 1-1.

Na de 1-1 ging het spel tot de rust op en neer zonder echt al te grote kansen, waardoor er gerust werd met een gelijkspel. In de rust heerste er bij Smerdiek kalmte. Vorige week werd er ook gerust met een gelijkspel en toen trok het team in de tweede helft over de streep. Daar kwam deze week echter niets van terecht.

In de tweede helft werd het spel van Smerdiek niet beter. Ondanks het overwicht, wist Smerdiek geen grote kansen te creëren. In de 60e minuut kwam Wemeldinge wederom op voorsprong. Na het druk zetten van Smerdiek, speelde Wemeldinge goed door de linies heen en kwam via een scrimmage één op één met doelman Bahlke. De Wemeldinge-aanvaller twijfelde niet en schoot de bal binnen: 1-2.

Hierop probeerde Smerdiek wat opportunistische te gaan spelen middels het spelen van lange ballen met de gunstige meewind. Wemeldinge kwam onder druk te staan, maar de bal viel net niet goed voor Smerdiek. Wemeldinge probeerde via counters onder druk vandaan te komen en dat leverde de 1-3 op. Bij het verwerken van een lange bal van Wemeldinge kopte een Smerdiek-verdediger ongelukkig tegen de aanvaller aan die warempel één op één door kon lopen en het derde doelpunt van Wemeldinge kon binnenschieten.

Met nog een kwartier op de klok probeerde Smerdiek nog wat te forceren door achterin een-op-een te gaan spelen en Sander Vroegop in de ploeg te brengen, maar dit mocht allemaal niet baten. De bal wilde keer op keer niet goed vallen. Sander Vroegop kreeg nog de grootste ‘kans’. Uit een moeilijke hoek probeerde hij de uitkomende keeper met een lob te verschalken, maar zijn inzet belandde onfortuinlijk op het dak van het doel. Ook Julien Vermeulen probeerde het na goed terugleggen van Sander Vroegop nog via een afstandschot, maar hij krulde de bal een meter naast het doel.

Smerdiek was niet in staat om de drie punten op sportpark Haestinge te houden en moet nu een pas op de plaats maken. De aansluiting met de bovenste ploegen is nu even uit het zicht, maar het seizoen kan alsnog goed worden afgesloten als de tweede periode binnen wordt gehaald en er nacompetitie gespeeld kan worden.

Volgende week komt concurrent ZSC ’62 naar Sint-Maartensdijk en ook dat belooft geen gemakkelijke wedstrijd te worden. De ploeg uit Scharendijke staat slechts 3 punten boven Smerdiek op de ranglijst en wil men kans houden op een kampioenschap moet deze wedstrijd gewonnen worden door de mannen van trainer John Tahapary. Smerdiek wil revanche nemen na de slappe vertoning tegen Wemeldinge en zal punten moeten pakken wil het nog bij de bovenste ploegen eindigen.